Za ulazak u SAD konačno bez potvrde o cijepljenju

Sjedinjene Američke države  će 11. svibnja ukinuti mjeru da strani putnici i radnici u saveznim institucijama moraju biti cijepljeni protiv covida-19, objavila je u ponedjeljak Bijela kuća.

Foto:Gettyimaages

Zastupnički dom američkog Kongresa izglasao je u veljači da se ukine obveza da većina stranih putnika u zračnom prometu bude cijepljena protiv covida-19, što je jedno od rijetkih preostalih ograničenja putovanja.

Bidenova administracija ukinula je u lipnju prošle godine obvezan negativan test na koronavirus za strane putnike u zračnom prometu, ali je zadržala mjeru Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) o obvezi cijepljenja za većinu stranih putnika.

Bijela kuća najavila je promjenu politike u ponedjeljak, otprilike tri godine nakon početka pandemije te se ukida obveza za ulazak sa potvrdom o cijepljenju.

Zahtjevi za potvrdom ukinut će se istog dana (11.5.) kada Bidenova administracija ukine izvanredno stanje u javnom zdravstvu Covid-19, koje je Trumpova administracija proglasila 31. siječnja 2020.

Share this: