Najveći lanac marina na Mediteranu očekuje izvrsnu sezonu u Hrvatskoj

Najveći lanac marina na Mediteranu i regionalni predvodnik u nautičkom turizmu - ACI u prošloj je godini ostvario gotovo 33 milijuna eura prihoda, što je rekordni rezultat u 40 godina dugoj povijesti te tvrtke. A sudeći po najavama već održanih nautičkih sajmova, sezona 2023., mogla bi nadmašiti rekordnu 2022. godinu.

Foto:Gettyimages

Izazovna. Tako u ACI-ju opisuju prošlu godinu u kojoj su, uz inflaciju, povećane troškove energenata, robe i usluga, postigli rekordne prihode. Rezultat je to, ističu, promišljenih odluka, brzih reakcija na zbivanja na tržištu te produktivne suradnje Uprave i zaposlenika. I vjetar u leđa za nove projekte.

"Od 22 marine koje već godinama uspješno funkcioniraju na tržištu, Slano je bila zadnja, otvorena 2016. Ove godine očekujemo pokretanje radova na ACI-jevoj marini u Rijeci i to bi trebala biti, zajedno s partnerstvom s Luerssenom, 23. marina u našem portfelju", kaže predsjednik uprave ACI-ja Kristijan Pavić, prenosi HRT.

U 2023. godini nastavljaju ulagati u marine, s posebnim naglaskom na izgradnju ACI-jeve marine u Rijeci. Nadaju se uskoro dobivanju lokacijske dozvole te potpisu koncesijskog ugovora kako bi krajem godine krenuli s radovima.

Pripreme za sezonu

"Očekivanja su jako dobra, s obzirom na nautičke sajmove koji su održani u siječnju i veljači. Imamo jako dobre naznake da bi ova 2023. trebala biti jako uspješna što se tiče nautičkog turizma, kao i prošla 2022., koja je bila rekordna", smatra regionalni direktor za regiju Kvarner ACI-ja Alen Šepuka.

Prošle godine u sustav marina, infrastrukturne radove te unapređenje kvalitete uloženo je gotovo osam milijuna eura kako bi se pratilo sve zahtjevnije tržište.(Hina)

Share this: