TAROM uvodi charter liniju prema Dubrovniku

TAROM, nacionalni prijevoznik Rumunjske planira prometovati na charter liniji između Bukurešta i Dubrovnika u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.



Kako piše portal croatianaviation Rumunjski nacionalni avioprijevoznik u ljetnom redu letenja ove godine planira povezati Bukurešt i Dubrovnik, javlja Boardingpass.ro. Radi se o charter liniji za rumunjskog touroperatora Karpaten Turism koji nudi turističke aranžmane za odmor na jugu Hrvatske.

Linija Bukurešt - Dubrovnik prometovat će od 4. lipnja do 15. listopada 2021., s frekvencijom od jednog leta tjedno, svakog petka.

Red letenja:

RO3731: Bukurešt (OTP) 07:50 – 08:30 Dubrovnik (DBV),

RO3732: Dubrovnik (DBV) 09:30 – 12:00 Bukurešt (OTP).

Turistički aranžmani uključuju let, smještaj i transfere od i do Zračne luke Dubrovnik, rezervaciju je moguće obaviti na web stranici touroperatora. TAROM nema redovnih linija prema Hrvatskoj, a charter linija prema Dubrovniku bila je u prometu prije gotovo 10 godina.

Kompanija u svojoj floti ima 28 zrakoplova (Airbus, Boeing, ATR), a na liniji prema Dubrovniku trebali bi prometovati zrakoplovi tipa ATR72-600 kapaciteta 72 sjedala koje je kompanija preuzela prije svega godinu dana. Na 21 povratnom letu rumunjski će nacionalni avioprijevoznik ponuditi više od 3000 sjedala između Dubrovnika i Bukurešta.

Jedina direktna komercijalna linija između Hrvatske i Rumunjske bila je ona Croatia Airlinesa između Zagreba i Bukurešta (samo u ljetnom redu letenja), no nije izgledno da će hrvatski nacionalni avioprijevoznik obnoviti promet na toj liniji u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.




Share this: