Požar progutao poznati muzej motocikala “Top Mountain Crosspoint“

U Hochgurglu u tirolskom Ötztalu u ponedjeljak navečer izbio je veliki požar u muzeju motocikala na naplatnoj stanici Timmelsjoch. Hitne službe pozvane su oko 4.40, no požar nisu uspjele obuzdati.





Na mjesto požarišđta izašlo je 80-ak vatrogasaca, ali je do tada plamen već zahvatio i strop muzeja. Požar je brzo nakon toga zahvatio i cijeli muzej. Unikatni muzej se nalazi na nadmorskoj visini od preko 2000 metara. Očekuje se da će istražitelji s radom započeti danas, kako bi utvrdili točan uzrok koji je doveo do ovoga požara.



Muzej je dio Top Mountain Crosspoint (TMC), koji je otvoren 2015. godine. Višenamjenska zgrada također uključuje i naplatnu stanicu za Timmelsjochstraße.

Muzej, ulica i skijalište u vlasništvu su blizanaca Attile i Albana Scheibera, koji su u TMC uložili oko 20 milijuna eura. “Ne znamo što možemo očekivati”, izjavili su 2015. godine predstavljajući muzejski projekt u koji su postavili svoju kolekciju motocikala. Muzej motocikala koji se nalazi na najvišoj nadmorskoj visini u Europi (2.175 metara) sada je u ruševinama, kao i naplatna postaja. Vatrogasne službe uspjele su spriječiti širenje plamena na žičaru i restoran.

Prema policijskom izvješću, zaposlenik je nešto prije 4.40 ujutro otkrio jak dim u muzeju motocikala koji je bio rezultat požara. On je pokušao ugasiti požar vatrogasnim aparatom, ali je zbog jakog dima morao napustiti zgradu te je odmah uputio hitni poziv.

Dobrovoljna vatrogasna postrojba Gurgl, koja je stigla na mjesto događaja, odmah je alarmirala dobrovoljne vatrogasne postrojbe u Söldenu, Ventu, Hubenu, Längenfeldu i Imstu koje su pritekle u pomoć.

Do šest sati ujutro cijeli je muzej već izgorio. Srećom nema ozlijeđenih osoba.

Share this: