Na inauguraciji novog američkog predsjednika služit će se pelješko vino

Jučer je i službeno potvrđen novi američki predsjednik, a na njegovoj inauguraciji će se piti hrvatska vina – i to ona sa Pelješca.




 Joe Biden i njegova potpredsjednica Kamala Harris trebali bi 20. siječnja prisegnuti na stepenicama Capitola. Sama svečanost, radi mjera suzbijanja koronavirusa, trebala bi biti nešto skromnija nego sto smo do sada navikli. Ustoličenje novog američkog predsjednika zalit će se kapljicom vrhunskog pelješkog dingača.

Nešto skromniji broj uzvanika na inauguraciji Joea Bidena bit će poslužen vinima Benmosche Family Dingač i Benmosche Family Zinfandel, što će još jedanput biti sjajna promocija Hrvatske i poluotoka Pelješca u najvećim američkim državničkim krugovima, piše DubrovnikNet.hr.

Sve to zahvaljujući Robertu H. Benmoscheu, nekadašnjem čelnom čovjeku najveće svjetske osiguravateljske grupacije AIG i Obaminom savjetniku koji je kao strastveni zaljubljenik u dalmatinska crna vina 2006. podigao terasaste vinograde Dingača na južnim padinama i uz more kod Vignja na Pelješcu.

Vinogradi plavca malog i zinfandel, na geografski zaštićenim područjima s pogledom na čisto more i dalmatinske otoke koji oduzima dah, proizveli su limitiranu seriju vina, Benmosche Family Dingač i Benmosche Family Zinfandel. Na hrvatskom jugu Benmosche je tijekom desetak godina proveo gotovo svaki slobodan trenutak uživajući sa svojom obitelji ili u vinogorju Pelješca ili kući koju je kupio u Lapadu.

Njegova je obitelj ostala povezana uz ovaj kraj i nakon što je Benmosche preminuo, prvenstveno zahvaljujući prijateljsku s našom poznatom vinogradarkom Marijom Mrgudić koju je Benmosche nazivao svojim “bossom” po dolasku na Pelješac, donosi DubrovnikNet.hr.

Share this: