Po povratku u Njemačku nakon praznika stroge mjere i desetodnevna samoizolacija

Za sve one koji nisu mogli izdržati bez obaveznog prazničnog hodočašća na jugoistok, čekaju stroge mjere i desetodnevna samoizolacija.




U Njemačkoj su uvedene stroge mjere ograničavanja javnih okupljanja i putovanja koje su na snazi od 2.tudenoga. Preporučuje se izbjegavanje svih putovanja koja nisu nužna.

Ponude smještaja moguće su samo u nužne svrhe koje nisu povezane s turizmom. Više informacija o aktualnim mjerama nalazi se na poveznici. Od dana 8. studenoga 2020. svi putnici koji su u vremenskom razdoblju od 10 dana prije ulaska u Njemačku boravili u Hrvatskoj, ili nekoj drugoj zemlji koja je prema Institutu Robert Koch i ministarstvu vanjskih poslova Njemačke klasificirana kao rizična zemlja, obavezni su po ulasku u Njemačku bez odgađanja otići u samoizolaciju na 10 dana te se obavezno javiti nadležnom uredu za zdravstvo.

Uoči putovanja potrebno je ispuniti digitalnu prijavu ulaska u Njemačku koja je dostupna na hrvatskom jeziku. Karantena završava najranije peti dan nakon ulaska u Njemačku ako osoba dobije negativan test na SARS-CoV-2, a testiranje se može provesti najranije peti dan nakon ulaska u SR Njemačku.

Također, važno je znati da njemačke savezne zemlje pojedinačno donose uredbe te mogu postojati razlike u sadržaju usvojenih uredbi.

Share this: