Nove mjere zaustavile rezervacije u turističkom sektoru. Zimska sezona sada je vrlo upitna

Loša epidemiološka slika ispraznila je hotele, a dodatne nove mjere – zaustavile rezervacije u turističkom sektoru.




Putovanja i skijanja bit će poprilično otežana pod krizom i novim mjerama. Boris Žgomba, predsjednik udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, u Dnevniku Nove TV je kazao da su daleka putovanja i skijanja opterećena velikom krizom covid-19.

“Vrlo vjerojatno će biti u malom obujmu. Interesa ima, ali realizacija nije baš najbolja”, objasnio je Žgomba i dodao da su najpopularnije daleke destinacije izvan EU-a, poput Maldiva.

Za ulazak u Hrvatsku potreban je negativan test na covid. “Sasvim sigurno naša adventska događanja koja su bila prepuna stranih gostiju, Božić i Nova godina, vrlo su upitni. Ne možemo prejudicirati kakva će situacija biti, ali vrlo vjerojatno će biti u smanjenom ili gotovo nikakvom obliku”, rekao je Žgomba.

Cjepivo smatra rješenjem ovog problema. “Cjepivo je rješenje za prestanak pandemije. Sasvim sigurno, s procjepljenjem će doći do prestanka pandemije. Projekcija koju sada radimo je da će to biti krajem prvog ili početkom drugog kvartala”, rekao je Žgomba.


“Projekcija o kojoj se govori na nivou Hrvatske je da je sljedeća godina – godina povratka turizma, negdje na razini 60 posto 2019. godine. Treba biti pošten i reći da nitko ne može jasno projicirati ni kada ni u kojem obujmu, ni kojom dinamikom će se povratak dogoditi”, kazao je Žgomba i dodao da se nada kako bi oko Uskrsa trebao početi turistički promet, za razliku od ove godine.

Share this: