Njemačka: Bavarska pooštrava mjere

Njemačka savezna pokrajina Bavarska, koja je dosad zabilježila najveći broj smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa na razini države, najavila je danas da će od srijede 9. prosinca uvesti strože mjere. 





Novi propisi trebali bi biti ograničeni do 9. siječnja. Odluku još treba potvrditi Državni parlament Bavarske.

Odluku o pooštravanju mjera danas je potvrdio bavarski premijer Markus Soeder koji je rekao da će se u vrijeme Božića neke restriktivne mjere ublažiti, ali to pravilo se neće primijeniti i na proslavu Nove godine. Prema novim mjerama, u božićno vrijeme (od 23. do 26. prosinca) dopušteni su sastanci izvan dva kućanstva s najviše deset ljudi (s do deset domaćinstava). Za Novu godinu uslijedit će novo ograničavanje kontakata, pa se za Silvestrovo može sastati najviše pet osoba iz dva domaćinstva.

Bavarska uvodi i policijski sat sve one kotare i gradove s incidencijom višom od 200 novih infekcija koronom u sedam dana na 100 tisuća stanovnika. Pored toga, uvodi se i zabrana konzumacije alkohola na otvorenom. Pored toga, uvode se i druga ograničenja koja se tiču obrazovnog procesa. Ograničenja će najviše pogoditi nastavu za starije razrede. Detaljne informacije bit će poznate najkasnije u utorak kada bi parlament trebao potvrditi ovu odluku.

Njemačka se unatoč snažnim restrikcijama i dalje bori s pandemijom koronavirusa. Od početka pandemije u Njemačkoj su od posljedica koronavirusa umrle 18.772 osobe. Njemačka kancelarka Angela Merkel i državni čelnici u srijedu su odlučili da će restriktivne mjere na nacionalnoj razini produljiti do 10 siječnja.

Share this: