Njemačka deportira građane BiH koji su došli turistički

Policija u Njemačkoj uhićuje i deportira građane BiH koji u tu zemlju uđu kao prije korone, odnosno ljude koji dolaze u Njemačku turistički.





Njemačka, kao i brojne zemlje EU, zatvorila je svoje granice za turiste. Po tome pitanju se na Twitteru oglasio i službeni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža. On je napisao da njemačka policija uhićuje i deportira ljude koji u tu zemlju dođu kao prije korone. On je savjetovao sve građane BiH da se prije puta u Njemačku informiraju u Veleposlanstvu Njemačke, piše Kroativ.at

“Službeno, turistički još nije dozvoljeno putovati, a sve informacije o putovanju tražite od Veleposlanstva Njemačke. Oni su relevantni da vam daju odgovore tko i na kakav način može putovati u Njemačku”, napisao je Kaluža na Twitteru.

Prema njegovim tvrdnjama samovoljne procijene koje se temelje na osnovu susjedskih informacija mogu samo da stvore problem.


“Do sada smo imali bezbroj slučajeva da policija u Njemačkoj otkrije naše državljane koji su krenuli na put kao da je vrijeme prije korone. Onda ih privedu, deportiraju, pa se ljute na nas što im ne možemo pomoći. Kažu imamo nekakvo garantno pismo, itd”, pojasnio je Kaluža.



Share this: