Čelnik Ryanaira optimističniji nakon vijesti o cjepivu

Ryanair više vjeruje u djelomični oporavak putničkog prometa u ljeto 2021. nakon objave informacije o napretku u razvoju cjepiva protiv covida 19, izjavio je u utorak izvršni direktor irskog niskobudžetnog avioprijevoznika Micheal O’Leary.



Američki proizvođač lijekova Pfizer i njemačka biotehnološka kompanija BioNTech objavile su u ponedjeljak da je njihovo eksperimentalno cjepivo spriječilo zarazu covidom 19 kod više od 90 posto ispitanika, prema prvim rezultatima treće faze kliničkog ispitivanja.

Kompanije su najavile da će do kraja mjeseca od američkog regulatora zatražiti registraciju cjepiva. prenosi Glas Istre

Objava je “prva zraka sunca u proteklih 12 mjeseci“, konstatirao je čelnik irskog avioprijevoznika, prognoziravši da će se do idućeg ljeta njihov promet vratiti na 75 do 80 posto pretkrizne razine.

Prije osam dana prognozirali su da će dosegnuti 50 do 80 posto.

„Sad postoje opravdani razlozi za optimizam da ćemo u ljeto 2021. ponovo imati određeni stupanj normalnosti“, rekao je O’Leary.

Europa će svjedočiti “snažnom oživljavanju” putovanja na ljetne destinacije unutar kontinenta čim povjerenje bude obnovljeno, smatra direktor Ryanaira, koji je predvidio i žestoki cjenovni rat u postkriznom razdoblju.

Stručnjaci pak upozoravaju da će do globalne primjene odobrenog cjepiva proći još puno mjeseci i da će cijeli proces biti obilježen logističkim i drugim preprekama.



Share this: