Bavarska donjela još strože mjere, ovako će izgledati prosinac

Dan nakon nacionalnih rezolucija, premijer Markus Söder ponovno je pooštrio mjere za Bavarsku.



Sljedeće mjere korone primjenjuju se od 1.12. u Bavarskoj:

Sve ” mjere iz studenoga” zaključavanja i dalje se primjenjuju – vjerojatno do početka 2021. To, između ostalog, znači da restorani, hoteli i zabavni sadržaji moraju ostati zatvoreni

Treba izbjegavati kontakte koji se mogu izbjeći.


Privatni sastanci s prijateljima i obitelji ograničeni su na dva domaćinstva i najviše 5 osoba (djeca do 14 godina su isključena i ne računaju se).

Božićna kontakt olakšica: od 23. prosinca mogući su sastanci “s bliskom obitelji ili prijateljima”, do najviše deset ljudi ukupno. Djeca do 14 godina starosti izuzeta su od toga. Čak će i Silvestrovo zadržati pravilo 10 ljudi.

Žičare u Bavarskoj biti će zatvorene do kraja godine

Ljubitelji zimskih sportova i ostali dnevni turisti koji čak i nakratko putuju u rizično područje u inozemstvo moraju biti u karanteni 10 dana.

Od vrijednosti incidencije od 200 naviše, u školama će biti nastava u smjenama za učenike od 8. razreda.

U slučaju infekcije u školskom razredu, karantena za ostale učenike u razredu traje samo 5 dana . Tada se može otkazati nakon negativnog testa.

Božićni praznici u Bavarskoj započinju 19. prosinca.

Prema novim propisima, najviše jedan kupac može boraviti na 20 četvornih metara u trgovinama s više od 800 četvornih metara prodajne površine – manje trgovine moraju ponuditi 10 četvornih metara po kupcu.

Zahtjev za maskom bit će proširen, a ubuduće će se primjenjivati i ispred maloprodajnih trgovina i na parkiralištima.

Dodatne mjere moraju se poduzeti lokalno u žarišnim točkama i regulirati regionalno.

Kao i u studenom, novčana naknada za tvrtke trebala bi se odnositi i na prosinac. 75% mjesečne prodaje prethodne godine.

Preporučuje se izbjegavanje novogodišnjeg vatrometa. Na prometnim trgovima i ulicama zabranjena je uporaba pirotehničkih sredstava kako bi se izbjegle veće skupine. Lokalne vlasti utvrđuju mjesta i ulice na koje se to odnosi. Javni vatromet je zabranjen



Share this: