Njemačka stavila još pet hrvatskih županija na crvenu listu

NJEMAČKI Institut Robert Koch značajno je proširio listu područja koja su rizična, a među njima su i neke hrvatske županije. To su od danas Karlovačka, Zagrebačka, Osječko-baranjska, Varaždinska i Bjelovarsko-bilogorska. 




Lista je proširena u četvrtak, a stupa na snagu danas.

Na njemačkoj listi rizičnih područja prva se 20. kolovoza našla Splitsko-dalmatinska županija, a potom su 9. rujna slijedile Dubrovačko-neretvanska županija i Požeško-slavonska. 16. rujna na listu je stavljena Virovitičko-podravska županija, a 23. rujna Ličko-senjska županija.

7. listopada na listu je dospjela Vukovarsko-srijemska, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska. Deset dana kasnije na listi su se našli Grad Zagreb i Međimurska županija.

Osim hrvatskih županija, na listu su dodane i europske zemlje

Osim hrvatskih županija, na njemačkoj listi našle su se cijela Poljska, Švicarska, Irska, Liechtenstein te osam od devet austrijskih saveznih država. Na listi su i brojne talijanske regije poput Toskane, Lombardije i Sardinije. Velika Britanija je također na listi te pojedine regije u Bugarskoj, Estoniji, Švedskoj, Sloveniji i Mađarskoj.

Ljudi koji dolaze iz ovih regija mogu ući u Njemačku, no moraju se testirati i ići u karantenu dok ne saznaju rezultate.

Share this: