Njemačka se vraća u lockdown: Ovo su nove rigorozne mjere

Prema novim rigoroznim mjerama koje na snagu stupaju u ponedjeljak, bit će moguće javno okupljanje maksimalno deset osoba iz najviše dva kućanstva, javljaju njemački mediji pozivajući se na sudionike sastanka njemačke vlade i premijera saveznih pokrajina, koji je počeo u srijedu oko 13 sati.



Restorani i kafići bi također trebali biti zatvoreni za goste uz mogućnost dostave hrane i pića. Izuzetak su kantine. Ova mjera bi trebala trajati čitav studeni.

Trgovine će ostati otvorene, no s ograničenjem jednog kupca na 10 metara kvadratnih, a restorani će isporučivati hranu samo za dostavu.

Za publiku se zatvaraju sportski objekti pa tako neće biti publike na utakmicama Bundeslige, što je također mjera koja bi trebala trajati cijeli studeni.

Škole i vrtići ostaju otvoreni.

Prema najavama, vlada će isplaćivati potpore do 75 posto

Predstavnici gospodarstva su prije današnjeg sastanka predstavnika vlade na čelu s Angelom Merkel i saveznih pokrajina, koji je zbog naglog povećanja broja novozaraženih u Njemačkoj pomaknut s petka na srijedu, pozvali vlasti da ne uvode drugi lockdown koji uključuje zatvaranje ugostiteljskih objekata, tvrdeći da jedna trećina objekata ne bi preživjela drugo zatvaranje u ovoj godini.

Prema informacijama Bilda, ministar financija Olaf Scholz rekao je na sastanku da i on vjeruje da su Njemačkoj potrebne drastične mjere.



Share this: