Njemačke vlasti pozvale Nijemce da jesenske i zimske praznike provedu u zemlji

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn pozvao je danas građane Njemačke da, s obzirom na rastući broj novozaraženih diljem Europe, tijekom jesenskih i zimskih praznika ostanu u Njemačkoj.



“Odmor se može provesti i u Njemačkoj”, rekao je Spahn za javni servis ZDF.

Objasnio je da su zimska i ljetna sezona pokazale da povratnici s odmora uzrokuju porast broja novozaraženih.

“Naučimo nešto iz toga za ove jesenske i zimske praznike”, rekao je Spahn.


Dodao je kako razumije da je aktualna situacija teška za turističku industriju i sve one koji su se radovali odmoru.

Njemački turoperateri na rubu stečaja

Njemački turoperatori kritizirali su poziv njemačkog ministra građanima da ne putuju u inozemstvo te su politiku njemačke vlade o proglašavanju mnogih dijelova Europe rizičnim područjima nazvali apsurdnom.

“Na mnogim španjolskim otocima nema ni jednog žarišta zaraze. Odmor u ovim predjelima nije ništa opasniji od vožnje gradskom željeznicom u Berlinu”, rekao je predsjednik Njemačke udruge turoperatora Norbert Fiebeg za izdanja medijske grupe Finke.

On je objasnio da su mnogi turoperatori u Njemačkoj na rubu stečaja.

“Promet trenutno iznosi četvrtinu onog iz prošle godine, a poboljšanje nije na vidiku”, rekao je Fiebeg.

Njemačka vlada je ovog tjedna objavila novu listu rizičnih područja u Europi, kojoj je dodana i Ličko-senjska županija u Hrvatskoj. Od prije su na listi rizičnih hrvatskih područja Dubrovačko-neretvanska, Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska, Požeško-slavonska, Zadarska, Virovitičko-podravska i Brodsko-posavska županija.

Za osobe koje su boravile u ovim područjima vrijedi obavezna dvotjedna samoizolacija nakon povratka u Njemačku, koju je moguće izbjeći kad se utvrdi negativan test na koronavirus.



Share this: