München: ograničenje putovanja u druge Njemačke pokrajine

 Ljudi koji žive na području trenutnih žarišta koronavirusa München i Würzburg trenutno moraju računati na značajna ograničenja ako žele putovati u druge Njemačke pokrajine i tamo prenoćiti.

Na primjer, u susjednoj pokrajini Baden-Württemberg vrijedi sljedeće: “Zabranjeno je smještanje gostiju u smještajne objekte koji borave ili imaju prebivalište u ruralnom, urbanom okrugu ili neovisnom gradu u sastavu Savezne Republike Njemačke u kojem je premašen prag vrijednosti 50 novo prijavljenih slučajeva koronavirus na 100.000 stanovnika u prethodnih sedam dana (7-dnevna incidencija) “, stoji na početnoj stranici Njemačkog udruženja hotela i restorana.

Iznimke su moguće ako se mogu prikazati negativni rezultati testa na koronavirus koji nisu stariji od 48 sati. Prema Dehogi, isto vrijedi za Brandenburg , Hamburg i Hessen, kao i za Saarland , Sasku i Sasku-Anhalt .

U Mecklenburg-Zapadnoj Pomeraniji zabranjeni su ne samo noćenja, već i ulazak osobama starijim od 50 godina sa žarišnih točaka sa 7-dnevnom incidencijom.

Dvanaestodnevna karantena najavljena i u Rajni-Falačkoj i Schleswig-Holsteinu .

Share this: