Musée de la Lavande




Smještena u zlatnom trokutu Luberona, u Coustelletu, tradicionalna je provansalska građevina napravljena od suhog kamenja i okružena poljima lavande pod sjenom maslina i borova koje je Muzej lavande stvorio 1991. godine Georges Lincelé.





Osnovao je prvi i jedini muzej posvećen u potpunosti provansalskoj lavandi Lavandula Officinalis Chaix. Etnološki muzej ističe mnoga lica ovog cvijeta, istinskog ambasadora Provanse. Posvećen povijesti i znanju destilerija lavande, Muzej lavande otkrit će pravu umjetnost prave lavande. Povezuje ljepotu ove kulture, ekološku predanost i koristi za zdravlje u aromaterapiji i kozmetici. Očuvanje ove baštine i prijenos ove endemske lavande s planina Provanse još su svrha ovog strastvenog naroda koji radi u ovom muzeju.



Sačuvana tradicija i baština

Obilazak omogućuje posjetitelju da se udubi u povijesni i olfaktivni svemir ove dokazane ikone zahvaljujući otkriću botaničkih sorti lavande, povijesti prvih proizvođača i destilerija, scenografiji s privatnom kolekcijom naslijeđa lavande s 346 jedinstvenih predmeta. Da biste dovršili ovu turneju, entuzijastični i multikulturni tim specijaliziranih vodiča dijeli i prenosi vrijednosti i tradicije ove jedinstvene lavande. Muzej lavande izvanredan je konzervatorij za očuvanje baštine Majke Prirode i talenta tih muškaraca i žena, koji svaki dan u godini oslikavaju prekrasne krajolike provansalskih polja lavande.



Muzej modernog i punog života


Kako bi se dubina približila različitim temama, tijekom cijele godine nude se tematski posjeti okoline, vrta, mirisa, romantizma, tradicija povezanih s proslavama. 



Različita područja u muzeju omogućuju i specifične aktivnosti.

Tu je izložba Povijest, projekcijska soba za upoznavanje žetve i tradicionalne destilacije koji su postupak koji se koristi u Le Chateau du Bois na 1100 metara u planinama. 




Radionica koja omogućava nezaboravno iskustvo sa svojom obitelji, predstavljajući vam neke kreacije Do-It-Yourself i destilacijom u vrtu muzeja.

Share this: