Lufthansa povećava promet prema Hrvatskoj


Kako se ranije najavljivalo, Lufthansa će od kraja lipnja letjeti na linijama iz Frankfurta prema Durbovniku i Puli. U najnovijem priopćenju kompanija je objavila modificirani red letenja u kojem ima nekoliko novosti vezano uz destinacije u Hrvatskoj prema kojima Lufthansa inače prometuje u ljetnom redu letenja.


Uz ponovno uvođenje linije Frankfurt - Dubrovnik, Lufthansa će od 20. lipnja ponovno prometovati i na liniji Munchen - Dubrovnik, jednom tjedno, svake subote. Veći broj tjednih letova očekuje se od početka srpnja, kada bi kompanija mogla letjeti na obje linije (iz Frankfurta i Munchena) svakodnevno prema Dubrovniku.

Lufthansa se ponovno vraća i u Zračnu luku Split, povezujući ovaj grad sa Frankfurtom i Munchenom.

Od 20. lipnja uvodi se linija Munchen - Split, jednom tjedno, svake subote, a od 27. lipnja i linija Frankfurt - Split, također jednom tjedno, subotom. Kao što je slučaj i sa Dubrovnikom, od srpnja se očekuje veći broj tjednih letova prema Zračnoj luci Split.

Lufthansa će na linijama prema Splitu i Dubrovniku koristiti zrakoplove iz A320 obitelji (A319, A320, A321) sukladno potražnji i bookingu na svakom pojedinom letu. Na liniji iz Frankfurta prema Puli koristiti će se zrakoplovi manjeg kapaciteta.

Izgledno je da kompanija u lipnju neće pokrenuti ostale linije prema Hrvatskoj (Zadar i Rijeka), dok će liniju Munchen - Zagreb vrlo vjerojatno pokrenuti Croatia Airlines sa kojom Lufthansa ima code-share ugovor.

Share this: