Zbog smanjenog broja letova Heathrow zatvara pistu


Londonska zračna luka Heathrow najavila je da će zbog smanjenog broja letova u korona krizi zatvoriti jednu od dvije sletne piste, određujući kao prioritet prijevoz medicinskih potrepština.


„Cilj je ojačati otpornost i sigurnost radnika, putnika i tereta za pandemije Covid-a 19", kazao je glasnogovornik Heathrowa u četvrtak kasno navečer, prema izvješću britanske novinske agencije PA.

Zračna luka ostat će otvorena čak i ako u svijetu bude znatno manje letova, naglasio je.

Heathrow očekuje 53-postotni skok prijevoza tereta na tjednoj razini nakon što je kao prioritet odredio prijevoz medicinskih potrepština, stoji u pismu dužnosnika s Heathrowa, poslanog 27. ožujka .

„Putovanja su za mnoge i dalje ograničena a mi ćemo u međuvremenu i dalje igrati ključnu ulogu u sigurnom održavanju britanskog lanca opskrbe“, objavila je u četvrtak zračna luka na Twitteru.

U Heathrowu tvrde da su najprometnija zračna luka na svijetu, s više od 80 milijuna putnika u 2019. godini. Ukupno je prošle godine iz Heathrowa poletjelo 475.600 zrakoplova.



Ukupno 90 zrakoplovnih tvrtki posluje iz Heathrowa, s linijama prema više od 180 destinacija širom svijeta.

Do četvrtka navečer u Velikoj Britaniji potvrđeno je više od 33 tisuće slučajeva zaraze Covid-om 19, navode lokalni izvori. Bolesti je podleglo 569 ljudi, čime je ukupan broj umrlih porastao na 2.921, navodi dpa.
Emirates dobio odobrenje: Lete za London, Pariz, Bruxelles...

Emirates je dobio odobrenje za prijevoz putnika na određenim letovima pa će tako od ponedjeljka 6. travnja prvi letovi krenuti iz Dubaija prema londonskoj zračnoj luci Heathrow, Frankfurtu, Parizu, Bruxellesu i Zurichu. Pritom će u London letjeti četiri puta tjedno, a prema ostalim gradovima tri puta tjedno. Zrakoplovi će do daljnjeg polijetati s Terminala 2 Međunarodne zračne luke u Dubaiju te će prevoziti putnike samo na odlaznim letovima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Emirates će na tim letovima prevoziti i teret u oba smjera, pružajući tako podršku trgovini i zajednicama transportom neophodnih roba.

- Stroga ograničenja pri ulasku na spomenute destinacije, kao i druge diljem svijeta, ostaju na snazi; putnicima se savjetuje provjera prije kretanja na put. Sigurnost i dobrobit putnika i posade ostaju najveći prioritet Emiratesa - kažu.

Share this: