Ryanair otkazao sve letove iz Irske i Britanije prema Zadru


Letove za Zadar uveli su još 2007. godine iz Londona, a direktor kompanije Eddie Wilson nije komentirao razloge ukidanja. Dodao je da će se kompanija očitovati u sljedećim danima

Rynairov direktor Eddie Wilson gostovao je jučer na podcastu u kojem je potvrdio da niskobudžetni prijevoznik neće imati više letove iz Irske i Velike Britanije prema Zadru.

Na pitanje slušatelja da su letovi nestali za ovu i sljedeću godinu te da će morati letjeti do splita, Wilson je odgovorio da je te letove vodio sestrinski Lauda Air i da prema njegovu shvaćanju, tu luku neće dalje koristiti.

Letove za Zadar uveli su još 2007. godine iz Londona, a Wilson nije komentirao razloge ukidanja. Dodao je da će se kompanija očitovati u sljedećim danima, prenosi Hina.

Ryanair je inače u utorak objavio da će od od 1. srpnja u promet vratiti 40 posto redovnih letova, pod uvjetom da se ukinu vladina ograničenja za letove unutar EU-a i primjene učinkovite javnozdravstvene mjere na aerodromima.

Ryanair će provoditi gotovo tisuću letova dnevno, vraćajući tako 90 posto svojih ruta kojima je letio prije ograničenja zbog koronavirusa, kaže se u priopćenju kompanije.





Od kada su sredinom ožujka uvedena ograničenja zbog Covida-19, Ryanair provodi 30 letova dnevno između Irske,Velike Britanije i Europe. Od srpnja bi Ryanair ponovno trebalo letjeti iz većine od svojih 80 baza diljem Europe.

Ryanair je također objavio video s uputama kako učinkovito poštovati zdravstvene mjere kojima je cilj suzbijanje širenja Covida-19.

Mjere uključuju prijavu putem interneta, preuzimanje ukrcajne propusnice na pametnom telefonu, podvrgavanje provjeri tjelesne temperature na ulazu u zračnu luku te stalno nošenje zaštitnih maski u zračnoj luci i u zrakoplovu.

U tvrtki dodaju kako su svi njezini zrakoplovi opremljeni HEPA filterima za zrak, a sve se unutarnje površine zrakoplova dezinficiraju svake večeri te to djeluje 24 sata.

Kabinsko osoblje će u zrakoplovu također nositi zaštitne maske, a među ograničenim zrakoplovnim uslugama bit će ponuđene unaprijed upakirane grickalice i pića, što će se moći platiti samo karticama.

U zrakoplovu će biti zabranjeni redovi za WC, no toalet će biti dostupan pojedincima na zahtjev.

Ryanair će u srpnju i kolovozu zahtijevati od svojih putnika pojedinosti o tome koliko planiraju biti na odredištu, kao i adresu na kojoj će odsjesti u drugoj europskoj zemlji te će ti podaci biti dostavljeni europskim vladama kao pomoć u borbi s pandemijom koronavirusa.

Share this: