Promjene u zračnom prometu

Ažurne promjene u zračnom prometu za cijeli svijet.

Austrija 
Zračni promet je obustavljen prema Francuskoj, Španjolskoj, Švicarskoj, a od sutra, 17. ožujka, avioni iz Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske, Rusije i Ukrajine neće imati dozvolu za slijetanje.
Austrian Airlines, ogranak Lufthanse, od četvrtka je odlučio privremeno prekinuti sve svoje redovne letove. Mjera će biti na snazi do 28. ožujka.

British Airways nastavlja s redovitim letenjem iz Ujedinjenog Kraljevstva prema SAD-u.

Croatia Airlines je do daljnjega obustavila planirane letove iz međunarodnih odredišta u svoja hrvatska odredišta na jadranskoj obali – Split, Dubrovnik i Rijeku. Putnici će iz stranih zemalja do odredišta u Hrvatskoj biti prevoženi preko Zagreba.
Obustavljeni su međunarodni letovi Split - Frankfurt – Split, Split - München – Split, Dubrovnik – Frankfurt - Dubrovnik i Rijeka – München – Rijeka.
Putnici s otkazanih letova, osim mogućnosti da putovanje do svojih krajnjih odredišta nastave preko Zagreba, imaju pravo i na promjenu datuma leta ili povrat novca u slučaju da u cijelosti odustanu od putovanja. Osim toga, zbog aktualne situacije s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj, u kompaniji se trenutno razrađuje scenarij vezan za izmjene u sezonskom letenju, čiji je početak bio planiran uoči Uskrsa. Taj scenarij uključuje i promjenu u planiranom početku letenja na dvije nove ovogodišnje sezonske linije Zagreb – Sofija i Zagreb – Podgorica.

Easy Jet ne leti prema Italiji najmanje do 3. travnja, otkazani su brojni letovi prema Španjolskoj, ne leti prema Cipru, prestaje letjeti prema Turskoj od 21. ožujka. 

Francuska 
Air France će od 14.3.-28.3. nastaviti letjeti prema Atlanti, Bostonu, Chicagu, Los Angelesu, Miamiju, New Yorku, San Franciscu i Washingtonu. Ruske vlasti uvele su ograničenja koja dopuštaju ulazak na njihov teritorij preko Moskve. Kao rezultat toga, svi letovi Air Francea do i iz Sankt Peterburga otkazani su, a svi letovi Air Francea prema Beirutu i iz njega otkazuju se od 17. ožujka 2020. godine.

Nizozemska 
KLM je suspendirao letove od 14. do 28. ožujka prema Italiji, Poljskoj, Rusiji i Ukrajini.

Njemačka 
Njemačke zrakoplovne kompanije zatražile su financijsku pomoć zbog kolapsa zračnog prometa. Savezna zemlja Baden-Wuerttemberg je potpunosti ukinula zračni prijevoz. Lufthansa je ukinula 90 posto interkontinentalnih veza i 60 posto letova kratkog i srednjeg dometa. Ograničen plan letenja bi trebao važiti do 12. travnja. Zračni prijevoznici Lufthansa grupe nastavit će letjeti prema SAD-u iz Njemačke, Austrije, Švicarke i Belgije. Svi ostali letovi prema SAD-u bit će otkazani do daljnjih novih informacija, a zračni prijevoznici Lufthanse nastavit će letjeti za odredišta u u Kanadi.

Slovenija 
Slovenija je obustavila zračni promet. Uredba se primjenjuje od 17. ožujka 2020. (00:00 sati) do 30. ožujka 2020. (do 24:00 sata). Zabrana se ne odnosi na zrakoplove koji obavljaju međunarodni linijski i specijalni (charter) zračni prijevoz robe i/ili pošte (tereta/pošte), te zrakoplove koji obavljaju međunarodne posebne zračne usluge bez prijevoza putnika na letovima do ili iz njihove baze ili trajekta, a izuzeci su ako obavljaju letove u humanitarne i medicinske svrhe.

Poljska 
LOT Polish Airlines obustavio je sve međunarodne letove kao odgovor na vladinu zabranu putovanja čiji je cilj suzbijanje širenja koronavirusa.

Džibuti, Gana, Haiti, Kenija, Libija, Maroko, Srbija, Tanzanija i Tunis također su ili posve zatvorili granice ili zabranili letove iz Europske unije.


izvor:koronavisur.hr

Share this: