RENESANSNI FESTIVAL Poznata je glavna tema ovogodišnje megamanifestacije, oduševit će i mlade i starije

Ove godine Renesansni festival proglašen je i najboljom turističkom manifestacijom u Hrvatskoj, a ove godine ponovno se očekuje spektakl na bedemima. A glavna tema ovogodišnjeg izdanja Renesansnog festivala bit će lakrdijaštvo, priopćili su danas iz koprivničke Turističke zajednice. 


Glavna tema biti će „Lakrdijaštvo“ – najveseliji i najzabavniji dio srednjovjekovne povijesti ponovno će oživjeti na koprivničkim bedemima. Dvorske lude, čudnovati te intriganti performeri, srednjovjekovni zabavljači i glazbenici, štulaši, akrobati te mnogi drugi zanimljivi likovi, naravno uz već dobro poznate sadržaje zabavljat će Vas od 20. do 23. kolovoza 2020. u Koprivnici – kažu iz Turističke zajednice.


Podsjetimo, ove godine Renesansni festival slavit će i 15. godinu postojanja tako da će za tu prigodu biti pripremljene mnoge posebnosti. – 

Kako su nam priopćili iz Turističke zajednice. "Prije 15 godina započeta je priča o povijesnoj manifestaciji koja je imala jedinstven cilj, da na što autentičniji i iznimno atraktivan način posjetiteljima približi povijest. 



Zahvaljujući svim sudionicima i Vama, dragim posjetiteljima, manifestacija je prerasla u najveću povijesno-turističku manifestaciju Hrvatske i jednu od najvećih u Europi koja je dobro poznata i izvan granica Lijepe naše. Bilo je izuzetno mukotrpno i trnovito započinjati i ustrajati u ovakvom projektu, čiji se trud isplatio te je on izrastao u mega događanje – ponosni su u Turističkoj zajednici. Ove godine Renesansni festival proglašen je i najboljom turističkom manifestacijom u Hrvatskoj, a ove godine ponovno se očekuje spektakl na bedemima" 

Share this: