Kako nas je Booking Bookirao

Svakako je da ako pojedinac želi oglašavati svoj smještaj na Bookingu mora to legalizirati, tu nema puno priče.
No slučaj koji sam prošao mi govori da to nije uvijek tako.
Prije našeg posljednjeg obilaska Francuske rezervirali smo smještaj preko Bookinga u jednom Ibisovom hotelu u Parizu.
Sve pripremili i polako čekali početak putovanja.



Da bih 8 dana prije puta Booking se javio sa viješću da taj Ibisov Hotel nije ni izgrađen te da eto ako želimo odustati možemo.
Samo da a što onda? Što je sa njihovim pomoći oko alternativnog smještaja?

I tako je zapravo nastao cirkus.

Hotel je da u izgradnji prošao sam autom pored njega i jedva i ima stakla o unutarnjem uređenju da ne pričam, a već se naveliko u travnju 2019 iznajmljivao na Bookingu.

Uspjeli smo mi nekako sami naći smještaj,ne uz njihovu pomoć jer činilo mi se da ih nije ni briga što će biti naći smještaj te razliku su se obvezli nadoknaditi jer ipak to nije naša graška ni propust.

Eeee sada dolazimo do glavnoga o čemu svakako pripazite.

Pošto su se obvezli nadoknaditi razliku u smještaju i doručak dogovoreno je da se pošalje račun od smještaja i svi ostali prihvatljivi troškovi.

Dakako to se napravilo prvi dan boravka u alternativnom smještaju da bih evo danas 8 dan oni se i dalje izmotavali oko procedure naplate, oko toga što se prihvaća što se ne prihvaća, oko zareza na računu.

Svakako da li si to jedna tvrtka kao Booking smije dozvoliti ne znam, da li je to samo do osobnih želja i potreba lokalnih operatera a da o tome centrala ni ne zna ni to ne znam.
O spuštanju slušalice od strane operatera je i suvišno pričati ali da i to se dogodilo.

Znam samo da mi je Booking poljuljao povjerenje a ovim putem svima koji čitaju želim ih upozoriti da pripaze da li će u budućnosti uopće koristiti usluge Bookinga pored realno drugih alternativnih pružatelja istih usluga.

Dok ovo pišem eto nakon 8 dana još uvjek nije ništa novaca niti povrata bilo niti se točno zna što će biti.Dolaze e mailovi da račun za doručak nije ovakav, nije kockast a vaš je pravokutan, tinta je crvena a ne plava i evidentno slični izgovori.

Dodatak.
Nakon 14 dana još nema uplate a dakako razgovori se vode i e mailovi izmjenjuju.

Nakon 16 dana stigla je isplata no ne u cijelosti niti je išta kako smo dogovorili a što dakako sve u e mailovima i usmenim razgovorima je dogovoreno.
Hotel koji je sporan još je neizgrađen u ponudi Bookinga a porecenzijama na Google Maps se vidi da su i drugi loše prošli.

Svakako preporuka pripazite u budućnosti da li uopće koristiti booking servis.

Share this: