HOTEL KAKSLAUTTANEN: IGLU SELO SA VELIČANSTVENIM POGLEDOM

Iglu selo u Kakslauttanenu u Finskoj je jedno od najromantičnijih odmarališta na Zemlji u kojem možete ležati u luksuznom iglu sa staklenim krovom i uživati u spektakularnom prizoru na nebu – aurori borealis zajedno sa milijunima blještavih zvijezda.
Pošto su napravljeni od posebnog stakla, pogled iz iglua ostaje kristalno jasan čak i kada temperatura vani padne na -30 °C. Svaki iglu je opremljen toaletom i luksuznim krevetom, temperature su ugodne, a kao da sve to nije dovoljno, u iglue su čak ugrađene i saune.
Osim staklenih iglua (20), odmaralište nudi i klasične iglue od snijega (60), restoran od snijega, galeriju s ledenim skulpturama i sniježnu kapelicu za vjenčanja. Iglu selo počinje sezonu svake godine između prosinca i siječnja, ovisno o vremenskim uvjetima, a ostaje otvoren sve do kraja travnja ili vremenskih prilika.
Pored spektakularnog noćnog neba i jedinstvenog smještaja, Hotel Kakslauttanen nudi i izlete, bilo da želite ići na sanjkama koje vuku psi, sobovi, ili ipak modernije na motorni pogon. Pored toga, tu su ribolov u ledu, skijaška staza duga 180 km, a također možete posjetiti i Sampo ledolomac, jedini ledolomac na svijetu otvoren za turiste.












Share this: