Wendy Holdener otvara ženski slalom na Sljemenu


Najbolje svjetske slalomašice su sudjelovale na javnom izvlačenju brojeva za sutrašnju utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” 2019. Na popularnom klizalištu „Ledeni park” na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu brojni Zagrepčani i gosti Zagreba pozdravili su okupljene skijašice koje će sutra od 13 sati krenuti sa starta Crvenog spusta.




Još jednom po 13. put najbolje skijašice svijeta u našem su gradu i na ovom predivnom Ledenom parku. Sve vas pozivam na Sljeme. Dobro se obucite, jer bit će to pravi zimski dan, a očekuju nas fantastične utrke. Staza je u najboljem mogućem stanju, pohvaljena je od trenera i svih gostiju koji su stigli i posjetili Crveni spust. Očekujemo vrhunski sportski događaj, rekao je Miho Glavić, predsjednik Organizacijskog odbora utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” 2019.

Sve prisutne pozdravila je i zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Olivera Majić. Za nas u Zagrebu nova godina započinje tradicionalno u znaku skijanja. Čast nam je i zadovoljstvo iz srca metropole najaviti još jedan skijaški spektakl. Trinaesta Snježna kraljica započet će sutra ženskim slalomom. Sljeme je spremno, a Crveni spust je u odličnom stanju. Iz godine u godinu utrku želimo učiniti boljom, a kako bismo u tome uspjeli potrebna nam je prepoznatljiva sljemenska atmosfera i vrhunska organizacija. Nemojmo zaboraviti, za to je uvelike zaslužna i obitelj Kostelić. Kao i svake godine za utrkama Snježne kraljice vlada veliki interes. Pozivamo vas da nam se pridružite tijekom vikenda duž Crvenog spusta te da zajedno pošaljemo još jednu prekrasnu snježnu razglednicu s našeg Sljemena, poručila je.

Utrku slalomašica otvorit će 25-godišnja švicarska skijašica Wendy Holdener, koja je izvukla startni broj jedan, dok će druga sa startne kućice krenuti 21-godišnja Austrijanka Katharina Liensberger. Sutra će biti uistinu zabavno. Veselim se utrci i osjećam se jako dobro. Dat ću sve od sebe kako bih ostvarila što bolji plasman, poručila je Liensberger.

Startni broj tri izvukla je 29-godišnja austrijska skijašica Bernadette Schild, dok će trostruka pobjednica Sljemena, aktualna braniteljica naslova i trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa, 23-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin u sutrašnju utrku krenuti sa startnim brojem šest. Sigurna sam da nas sutra očekuje neizvjesna utrka, a sve skijašice sa samog vrha konkuriraju za pobjedu. Bit će to sjajna utrka, poručila je Shiffrin.

Pubka je glasno pozdravila i jedinu hrvatsku predstavnicu na sutrašnjoj utrci, 22-godišnju Andreu Komšić koja će startati s brojem 58. Mislim da je vrijeme za moj ulazak u prvih 30, odnosno u drugu vožnju. Puna sam samopouzdanja i mislim da mogu u tome uspjeti. Staza je izvanredno pripremljena. Momci danonoćno rade na pripremi staze te će za moj visoki startni broj uvjeti biti izvrsni, poručila je Andrea.
Prva vožnja ženskog slaloma na rasporedu je u 13 sati, dok će druga vožnja startati u 16 sati. Kao i prijašnjih godina očekuje se velik broj navijača na Sljemenu, a ulaznice se mogu kupiti putem on line sustava www.ulaznice.hr ili na ovim prodajnim mjestima. Cijena ulaznica iznosi 30 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 15 kuna. Za djecu do 7 godina ulaz je besplatan.


Share this: