Ford objavio ‘teaser’ potpuno novog električnog vozila

Fordov potpuno novi sportski električni automobil inspiriran kultnim Mustangom na tržište stiže 2020. godine s ciljanim dosegom od 480 km.

Ford je objavio prvu “teaser” sliku svog potpuno novog sportskog električnog automobila inspiriranog kultnim Mustangom, kao prvog modela Ford Team Edison grupe posebno osnovane za razvoj električnih vozila za tržišta širom svijeta.
Darren Palmer je globalni direktor razvoja proizvoda u Ford Edison timu –  funkcionalnom timu smještenom u novim uredima u središtu Detroita u SAD-u.  Tim je dobio dozvolu za rad na potpuno drugačiji i inovativan način za razvoj električnih vozila koji bilježe veliki rast na tržištu.
Zadatak Edison grupe je da djeluju brzo i hitro rješavaju uobičajene probleme  i jedinstvene izazove na svakom pojedinom tržištu. Tim ima inovativan pristup razvoju prototipova. Početni koncepti se razvijaju brže  čak i od kartonskog materijala kad je to prikladno – što omogućuje veću fleksibilnost i mogućnost ponavljanja te pruža mogućnost intuitivnih i inovativnih dizajnerskih rješenja.
“Kupci električnih vozila kupuju u budućnosti, a naš tim je 100% fokusiran ne samo na isporuku vozila koja će voljeti, nego pružiti korisnicima čitav električni ekosustav vozila koji radi besprijekorno”, rekao je Palmer.
Fordov potpuno novi i potpuno električni automobil inspiriran legendarnim Mustangom i ciljanim dometom uz jedno punjenje baterija od 480 km na tržište stiže 2020. godine. Ford ulaže 11 milijardi dolara i planira isporučiti 16 potpuno električnih vozila unutar globalnog portfelja od 40 električnih vozila do 2022. godine

Share this: