Najpoznatiji automobili smrti

Odnijeli su svoje vozače (ili obrnuto) u smrt…


PORSCHE 550 SPYDER
Žrtva: James Dean
Dalekog 30. listopada 1955. godine superpopularni otpadnik i lomitelj ženskih srdašaca James Dean je, kao i obično, stisnuo gas na svom limenom ljubimcu, vozeći se State Routeom 46. Vozilo ispred njega je počelo skretati bez žmigavca pa se James svom silinom zabio u njega. Za Jamesov Porsche, poznat i pod nazivom Little Bastard, vjerovalo se da je uklet jer je bio koban i za idućeg vlasnika.


ROVER P6 3500
Žrtva: Grace Kelly
Nikad oplakana, princeza od Monaka vraćala se sa svog seoskog imanja, kada je zbog neobjašnjivih razloga, 13. listopada 1982. godine, sletjela s puta i uletila u provaliju duboku devet metara. Bio je to veliki šok, ne samo za malu kraljevinu Monako, već i za cijeli svijet. Liječnici tvrde da je princeza u vožnji doživjela moždani udar.


MERCEDES BENZ S280
Žrtva: Princeza Diana
Princeza Diana je bila toliko popularna da su je paparazzi doslovno slijedili u stopu, a jedan od njih ju je u konačnici stajao života. Vozeći se sa svojim momkom Dodijem Al Fayedom 31. kolovoza 1997. godine, za Mercedes Dodijevog vozača se prilijepio paparazzijev automobil. Suluda jurnjava Parizom završena je u zidu jednog pariškog tunela.


GOLF II
Žrtva: Dražen Petrović
Umjesto da se sa reprezentacijom iz Njemačke vrati zrakoplovom, Dražen je izabrao ići autoputem sa svojom tadašnjom djevojkom Clarom Szalatzy. Upravo je Clara bila za upravljačem kada je kod gradića Denkendorfa u 29. godini završio život jednog od najvećih svjetskih košarkaša. Hrvatska košarka se od tog udarca ni dan danas nije oporavila!

Share this: