Hyundai i30 N – “game changer”

1. svibnja 2018. Hyundai i30 N proglašen je “game changerom”, odnosno automobilom koji donosi nove standarde u autoindustriju i “mijenja pravila igre”, na ovogodišnjem izboru najboljih automobila cijenjenog britanskog automagazina Autocar.
Još jedna nagrada za i30 N, priznanje je Hyundaiju, koji je s i30 N iskustvo s trkaćih staza prenio u cestovni automobil. Stručnjaci su pohvalili impresivne performanse, pravo uživanje u vožnji i ono najvažnije, konkurentnu cijenu. i30 N  prvi je pravi sportski automobil branda Hyundai kojim tvrtka ulazi u segment među brojne konkurente na tržištu.
“Njegova vrijednost očituje se u tome što je i30 N dobio bolje ocjene na testovima Autocara od renomiranih konkurenata u segmentu sportskih kompakata”, rekao je Mark Tisshaw,  urednik Autocara. “Takva impresivna izvedba i svakodnevna upotrebljivost uz relativno skromnu potrošnju i to sve u debitantskom nastupu na tržištu razlozi su zbog čega je i30 N proglašen “game changerom”. To je hrabar, privlačan i simpatičan prvi pokušaj u zahtjevnoj hot hatch klasi automobila”.
Moćni pogonski sustavi
Hyundai i30 N pokreće 2,0-litreni turbobenzinski motor koji se nudi u dvije varijante, standardno s 250 KS, dok Performance izvedba isporučuje 275 KS. Torque vectoring pomoću kočnica je serijski u svim modelima, dok Performance izvedba donosi i elektronski diferencijal s ograničenim proklizavanjem (e-LSD), veće kočione diskove i aktivni varijabilni ispušni sustav.
“Biti prepoznat kao “game changer” od Autocara, institucije u autoindustriji, veliko je postignuće”, rekao je Andreas-Christoph Hofmann, potpredsjednik za marketing i proizvode Hyundai Motor Europe. “Ova nagrada potvrđuje da smo uspjeli, jer je naš cilj za i30 N bio pružiti čistu zabavu u vožnji korisnicima u prihvatljivom cestovnom paketu. Prava je čast  za i30 N što je bolje ocijenjen od svojih, na tržištu, već dobro prepoznatih rivala”.
Sigurnosne značajke i jamstvo
i30 N, kao i drugi Hyundaijevi modeli, nudi petogodišnje jamstvo bez ograničenja kilometraže i paket pomoći na cesti. Opremljen je svim najnovijih sigurnosnim i sustavima pomoći vozaču koje nudi Hyundai. Tehnologija SmartSense, uključuje pomoć pri izbjegavanju sudara, sustav zadržavanja u prometnom traku te sustav upozorenja koji detektira umor kod vozača.

Share this: